Array ( [0] => artikelen [1] => badkamertegel-stijl-en-trends ) Stijl en trends | Badkamertegelsite

Badkamertegel stijl en trends

Of het nu gaat om vloertegels, wandtegels of bijvoorbeeld mozaïek tegels, iedereen heeft wel zijn eigen wensen om een persoonlijke badkamer te kunnen creëren. Voor de keuze is de gewenste stijl en sfeer erg belangrijk.

Soorten, uitvoeringen en stijlen in badkamertegels

Badkamertegels zijn er in vele soorten te krijgen. Er zijn keramische tegels verkrijgbaar, maar ook van natuursteen of geglazuurde modellen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om voor handgemaakte uitvoeringen te kiezen, zoals Portugese badkamertegels. Welke uitstraling wilt u geven aan uw badkamer? Mediterraans, Latijns-Amerikaans, Oosters of juist puur Hollands wit. Voor ieder thema wat u wilt uitvoeren zijn tegenwoordig wel modellen beschikbaar, van een groot formaat tot miniatuur glasmozaïek en van vierkant tot langwerpig. Vaak wordt tegenwoordig ook een combinatie gemaakt van materialen en formaten. Uiteindelijk is het het belangrijkste dat u zich thuis voelt in uw badkamer.

Uitstraling en tegel trends

Er zijn vele tegel trends voor uw badkamertegels. Wij geven een aantal ideeën en veel gekozen opties:

  • Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor grote vloertegels waardoor het uiterlijk van uw badkamer veel robuuster en ruimtelijker wordt. Grote formaten kunnen zijn 30 bij 60 centimeter, 40 bij 40 centimeter, 45 bij 45 centimeter, 40 bij 60 centimeter, 60 bij 60 centimeter en 40 bij 80 centimeter.
  • Momenteel zijn er ook al vloertegels met verlichting beschikbaar; een modernere uitstraling is bijna niet mogelijk.
  • Er zijn ook mensen die de uitstraling van marmer prachtig vinden. Een marmeren badkamer heeft een heel luxe uitstraling en het onderhoud is zeer eenvoudig.
  • Mozaïek betegeling is ook erg populair tegenwoordig en de toepasbaarheid ervan is nagenoeg eindeloos. Het is verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren.
  • Met name oudere mensen kiezen vaak voor vloertegels met een antislip laag. Deze moeten wel extra goed worden schoongehouden, omdat vuil zich er gemakkelijk op vastzet.

Badkamertegelsite zorgt ervoor dat u goed ingelicht bent over de verschillende soorten tegels op de markt. Zodat u aan de hand van deze informatie een wijs besluit kunt nemen over welke tegel bij u in de badkamer komt te liggen.

Voor al uw vragen
Karel van Eijk info@badkamertegelsite.nl
Contactformulier