Array ( [0] => artikelen [1] => badkamertegels-van-natuursteen ) Badkamertegels van natuursteen | Badkamertegelsite

Badkamertegels van natuursteen

Uit het enorme aanbod aan verschillende soorten tegels voor de badkamer, wordt tegenwoordig steeds meer voor handgemaakte uitvoeringen gekozen. Deze uitvoeringen zijn meestal gemaakt van natuursteen.

Soorten en eigenschappen van natuursteen

Badkamertegels die van natuursteen zijn gemaakt, zijn meestal te verkrijgen in de materiaalsoorten marmer, graniet, kalksteen en kleisteen. Marmer is bijvoorbeeld een natuursteensoort die altijd een verschillend uiterlijk heeft en geen enkele tegel is daardoor hetzelfde. Het onderhoud en schoonmaken van natuursteen is vrij eenvoudig. Een vloer kan wel wat onregelmatig zijn omdat de tegels als het ware gehakt worden uit de natuurstenen.

Luxe, kosten en gebruik

Natuursteen is duur maar zorgt voor een luxe en mooie uitstraling. Tegels hiervan zijn bestand tegen normale gebruiksbelasting maar wel wordt aangeraden om te kiezen voor anti slip uitvoeringen. Door het water en vocht dat in een badkamer aanwezig is, kunnen tegels snel glad worden. Ook is natuursteen slijt- en krasvast.

Onderhoud

Het onderhoud van aan natuursteen badkamertegels valt mee. Zorg wel dat de tegels goed tegen vocht kunnen. Het onderhoud wordt bepaald door de verandering in de tegel. Het kan namelijk zo zijn dat de tegels veranderd kunnen zijn in kleur, vlekken hebben gekregen of de glansgraad af of toeneemt.

Echter zijn er een aantal stenen die iets meer onderhoud nodig hebben. Hierbij gaat het meestal om natuursteen tegels die een lichtere kleur hebben, beschikken over een dof of ruw oppervlak of een poreuze steen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kalksteen en marmer. Vraag bij het reinigen van uw badkamertegels altijd even aan een expert welke reinigingsmiddelen er gebruikt mogen worden op de diverse natuurstenen.

Badkamertegelsite zorgt ervoor dat u goed ingelicht bent over de verschillende soorten tegels op de markt. Zodat u aan de hand van deze informatie een wijs besluit kunt nemen over welke tegel bij u in de badkamer komt te liggen.

Voor al uw vragen
Karel van Eijk info@badkamertegelsite.nl
Contactformulier