Array ( [0] => artikelen [1] => badkamertegels-verven ) Badkamertegels verven | Badkamertegelsite

Badkamertegels verven

Wilt u de badkamer graag een ander uiterlijk geven? Dan kunt u kiezen om de badkamer opnieuw te laten betegelen. Dit is echter een dure optie en wanneer u hier het budget niet voor heeft, is het goedkoper alternatief om uw tegels in uw badkamer te verven.

Tips voor uw badkamertegels te verven

Om uw badkamer een vernieuwde look te geven is het fijn om nieuwe tegels te laten zetten. Wilt u liever niet uw badkamer compleet opnieuw laten betegelen? Dan is het een goede optie om uw badkamertegels te verven. Er is wel een speciaal soort verf voor nodig en deze kunt u vinden bij de betere verfzaken en bouwmarkten. Wij bieden u daarom een aantal tips aan:

  • Het verven van wandtegels kun je doen met twee soorten verf. Er is een soort die geschikt is om nat te worden maar niet tegen warm water kan. De andere verfsoort is er een die bestaat uit 2 componenten en die dus ook warm water kan verdragen.
  • Wanneer u vloertegels gaat verven, moet u niet de verf gebruiken voor wandtegels. Deze verf is niet geschikt omdat er op deze tegels ook gelopen wordt en de verf hier niet bestand tegen is. Om vloertegels te verven, heeft u een 2 componenten tegelgrond verf nodig. Ga voor een variant die ook geschikt is voor badkamers waardoor dat de tegels op een optimale manier beschermd worden en u lang plezier kunt hebben van de geverfde tegels.
  • Wilt u tegels verven die niet nat worden? Dan kunt u deze tegels het beste behandelen met een speciale primer. Deze grondverf brengt u als eerste aan waarna u er een laag gewone verf overheen kunt doen.
  • Wanneer u wilt gaan verven is het altijd handig om de grond goed af te dekken met folie. Hierdoor kunnen er geen spetters op de vloer of op plekken komen. Dit is namelijk om te voorkomen dat de verf voor badkamertegels opdroogt. Deze verf is namelijk erg lastig van de vloer af te krijgen.
  • Voordat u de tegels gaat verven, is het verstandig om de tegels altijd eerst goed te ontvetten. De verf zal namelijk beter hechten wanneer de tegel goed ontvet is.
  • Badkamertegels verven is erg moeilijk zonder de voegen te raken. U kunt daarom het beste de voegen tijdens het verven gewoon meepakken. Wanneer u klaar bent met de tegels te verven, is het handiger en sneller om de voegen met een dun kwastje over te verven.

Keuze uit diverse kleuren

Verf voor badkamertegels is in vele kleuren verkrijgbaar. Daarom zal er altijd een kleur voor u tussen zitten die goed bij uw badkamer past. Wilt u liever het niet riskeren om het zelf te verven, schakel dan een vakman in. Let bij het verven ook op de afwerking van de plinten.

De benodigde hoeveelheid en de kosten

Gelukkig is tegelverf niet heel duur. Helemaal wanneer u het vergelijkt met het vervangen van uw badkamertegels. De prijs voor verf zal daarom afhankelijk zijn van de hoeveelheid die u nodig, het merk en de soort verf. Voordat u de verf gaat kopen, is het verstandig om uit te rekenen hoeveel u nodig heeft. Het zou namelijk zonde zijn als u een te grote verpakking koopt of juist te weinig verf inslaat. De restanten kunt u altijd zorgvuldig bewaren voor momenten wanneer u deze verf weer eens nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u uw badkamertegels opnieuw wilt verven.

Badkamertegelsite zorgt ervoor dat u goed ingelicht bent over de verschillende soorten tegels op de markt. Zodat u aan de hand van deze informatie een wijs besluit kunt nemen over welke tegel bij u in de badkamer komt te liggen.

Voor al uw vragen
Karel van Eijk info@badkamertegelsite.nl
Contactformulier