Array ( [0] => artikelen [1] => de-kenmerken-van-vloertegels ) kenmerken van vloertegels | Badkamertegelsite

De kenmerken van vloertegels

Een van de vele voordelen van vloertegels in de badkamer is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn en dat het geen probleem geeft wanneer je deze grondig reinigt. Daarom worden vloertegels veelvuldig gebruikt in de badkamer. Bij vloertegels is er een groot aanbod in kleuren, designs, soorten en formaten. Waar u het meeste op moet letten is de kwaliteit van de tegels, aangezien een vloertegel veel te verduren krijgt. Vooral in de badkamer aangezien er veel op gelopen wordt en de tegel in contact komt met water.

De slijtvastheid en klasses van vloertegels in de badkamer

vloertegels in de badkamer moeten over een slijtvaste glazuurlaag beschikken. Deze slijtvaste glazuurlaag is dikker dan andere tegels omdat er op deze tegels veel gelopen wordt. Daarom zijn er een aantal slijtageklassen waarover gesproken wordt voor de diverse tegels. De klassen die aangehouden worden voor een vloer zijn meestal klasse 3 en 4.

  • Klasse 3 wordt gebruikt en gelegd waarbij er veelal mensen met schoeisel over de vloer heen lopen. Hierbij wordt rekening gehouden met het feit dat er veel krassend vuil onder de schoenen kan zitten. Voorbeelden waar deze tegels gelegd worden is in bijvoorbeeld een hal, keuken, badkamer, terras of balkon.
  • Klasse 4 wordt gebruikt op plekken waar het erg druk is en veel loopverkeer dagelijks komt. Daarbij wordt ook weer rekening gehouden met krassend vuil. Voorbeelden hiervan zijn horecagelegenheden, ingangen van werkruimtes, winkels en andere openbare en privé gelegenheden.

Oorzaken van verschillen in vloertegel prijzen

Vloertegel prijzen kunnen nogal verschillen. Deze grote prijsverschillen zijn aanwezig doordat er een groot verschil is in design, kwaliteit, design en afmetingen. Op deze manier kan het dus zijn dat een vloertegel veer duurder is dan de andere.

Kooptips met betrekking op de hoeveelheid

Wanneer u vloertegels in uw badkamer wilt laten plaatsen, is het handig om vooraf te bedenken wat u precies wilt. Houd daarbij rekening met het volgende:

  • Welke legvorm gaat u gebruiken?
  • Welke grootte voegen wordt gebruikt?
  • Hoe groot is de oppervlakte die betegeld moet worden?

Het is handig wanneer u deze punten van te voren op papier zet. Hierdoor kunt u altijd terugvallen op uw lijstje en weet u zeker dat u voldoende aanschaft. Hiermee voorkomt u dat u bij extra aanschaf van tegels een ander soort tegel krijgt die af kan wijken van kleur.

Badkamertegelsite zorgt ervoor dat u goed ingelicht bent over de verschillende soorten tegels op de markt. Zodat u aan de hand van deze informatie een wijs besluit kunt nemen over welke tegel bij u in de badkamer komt te liggen.

Voor al uw vragen
Karel van Eijk info@badkamertegelsite.nl
Contactformulier