Array ( [0] => artikelen [1] => mozaiektegels ) Mozaïektegel | Badkamertegelsite

Mozaïektegels

Er worden tegenwoordig diverse soorten tegels gebruikt om badkamers, toiletten en andere ruimtes mee te betegelen en op te fleuren. Een voorbeeld is de mozaïektegels waarover u hier meer informatie vindt.

Kunstvorm, kenmerken en soorten mozaïek tegels

Mozaïek is een kunstvorm waarbij een afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal gekleurde steentjes. Deze gekleurde stukjes worden in vloeren en wanden gemetseld en het ziet eruit als een echt kunstwerk. Ook is het mogelijk om met kleine gekleurde stukjes glas, een glas in lood werk te maken. In de Griekse en Romeinse tijd werden veel van deze dergelijke stukken gemaakt, voornamelijk in luxe villa's, en daarop waren afbeeldingen van keizers en goden te zien. Ook tegenwoordig worden nog steeds mozaïek tegels gebruikt. Er bestaan verschillende soorten, zoals decoreer-, natuursteen-, parelmoer, RVS en helder glasmozaïek.

Kooptips en verkooppunten

er zijn verschillende winkels en bedrijven in Nederland waar u terecht kunt voor mozaïek tegels. Hier kunt u meestal voorbeelden bekijken om een goede indruk te krijgen welke soorten er allemaal zijn en wat de verschillende mogelijkheden zijn. Ook op internet zijn diverse websites te vinden die een redelijk aanbod hebben. Zo heeft u een aantal websites waar u diverse soorten tegels kunt bestellen en gratis monstertegels kunt aanvragen. Daarnaast kunt u informatie vinden over ieder product dat aangeboden wordt en meestal worden er ook nog een aantal handige tips gegeven.

Praktische tips over het ontwerpen en leggen

Een aantal praktische tips om mozaïek badkamertegels te leggen voor de doe-het-zelver:

  • Als dit de eerste keer is dat u gaat mozaïeken, dan doet u er verstandig aan te beginnen met iets waarvan u weet dat u het kunt maken. Het lijkt allemaal vrij gemakkelijk, maar er is echt wel wat oefening nodig om datgene te realiseren wat u in uw hoofd hebt.
  • Zorg ervoor dat u goede en sterke lijm gebruikt en hou ook goed bij welke lijm u precies hebt gebruikt. De juiste lijm moet op de juiste achtergrond worden gebruikt voor een optimale hechting en om problemen met de hechting te voorkomen.
  • Verdeel de verschillende scherpe stukjes op kleur in potjes. Gebruik het liefst afsluitbare potjes zodat kinderen er niet bij kunnen komen. De gekleurde stukjes zijn namelijk erg aantrekkelijk voor kleine kinderen en die willen ze dan ook maar al te graag oppakken.
  • Tijdens het knippen, snijden en breken doet u er verstandig aan een veiligheidsbril te dragen. Er zijn altijd wel stukjes die in het rond springen tijdens het breken, snijden en knippen hiervan. En die wilt u natuurlijk absoluut niet in uw ogen krijgen.
  • U moet er rekening mee houden dat het voegsel een relatief snelle droogtijd heeft en u dus maar een beperkte tijd hebt om te voegen.
  • Op deze manier kunt u gaan oefenen met het zetten van mozaïek tegels in uw badkamer.

Met mozaïek tegels een badkamer aankleden

U kunt dit proces ook uitvoeren door tegeltjes te gebruiken, die verkrijgbaar zijn in meer dan 30 kleuren en in de formaten 2x2, 2,5x2,5 en 5x5 centimeter. Deze kleuren kunnen onderling gecombineerd worden, waardoor een grote variatie aan mogelijkheden ontstaat. Door het maken en volgen van tekeningen kan in principe door iemand die heel handig is, elke afbeelding zelf worden uitgevoerd. Door het gebruik van mozaïek tegels in de badkamer zorgt u er voor dat u badkamer er fleurig uitziet en heeft u een prachtige uitstraling met diverse figuurtjes.

Badkamertegelsite zorgt ervoor dat u goed ingelicht bent over de verschillende soorten tegels op de markt. Zodat u aan de hand van deze informatie een wijs besluit kunt nemen over welke tegel bij u in de badkamer komt te liggen.

Voor al uw vragen
Karel van Eijk info@badkamertegelsite.nl
Contactformulier