Array ( [0] => artikelen [1] => slijtageklasse-en-duurzaamheid-van-wandtegels ) Duurzaamheid en slijtage wandtegels | Badkamertegelsite

Slijtageklasse en duurzaamheid van wandtegels

Wandtegels zijn makkelijk schoon te maken en te reinigen. Daarom worden ze ook veelal gebruikt in badkamers, keukens en toiletten. Er zijn verschillende soorten op het gebied van formaten, kleuren, designs en kwaliteit.

Duurzaamheid en slijtageklasse

Wandtegels zijn alleen geschikt voor de wand en kunnen niet op de grond gebruikt worden, ook niet de duurdere varianten. Ze hebben namelijk een minder sterke glazuurlaag dan vloertegels en de kans op slijtage is veel groter. Bij wandtegels praat men dan ook over slijtageklassen en de varianten voor de muur behoren normaliter tot de klassen 1 en 2, terwijl die voor de vloer minimaal in klasse 3 moeten vallen. Vloertegels kunnen overigens wel voor de wand gebruikt worden.

Factoren die de prijs van wandtegels bepalen

Wandtegels zijn er voor een kleine 10 euro per vierkante meter tot 100 euro per vierkante meter. Diverse factoren hebben invloed op de prijs. Deze prijsverschillen komen door:

  • Merken zijn duurder dan merkloze varianten.
  • Grote formaten zijn per vierkante meter duurder dan kleine formaten.
  • Bij speciaalzaken betaal je vaak meer, maar dit wordt grotendeels veroorzaakt door het feit dat men hier nagenoeg alleen merken verkoopt. Bouwmarkten hebben vaak juist een groot aanbod in merkloze uitvoeringen.
  • Het materiaal waarvan de tegel gemaakt is, bepaalt ook mede de prijs.
  • Vaak zijn grotere hoeveelheden per vierkante meter lager geprijsd dan kleinere hoeveelheden.
  • Let op dat er ook geregeld B-keuze partijen worden aangeboden, waarvan de prijs beduidend lager is per vierkante meter dan van de A-keuze. Bij een duur merk is vaak de B-keuze kwalitatief prima, maar zijn er kleine afwijkingen waardoor ze niet voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden die gezet worden door de fabrikanten.

Badkamertegelsite zorgt ervoor dat u goed ingelicht bent over de verschillende soorten tegels op de markt. Zodat u aan de hand van deze informatie een wijs besluit kunt nemen over welke tegel bij u in de badkamer komt te liggen.

Voor al uw vragen
Karel van Eijk info@badkamertegelsite.nl
Contactformulier