Array ( [0] => artikelen [1] => waar-gebruik-je-sluitingsmateria ) Waar gebruik je sluitingsmateriaal voor?
Waar gebruik je sluitingsmateriaal voor?

Waar gebruik je sluitingsmateriaal voor?

Wat is sluitingsmateriaal nou eigenlijk en waarvoor wordt het gebruikt? Denk aan sluitingsmateriaal zoals folie. Lees hieronder meer informatie wat je ermee kan en de toepassingen ervan.

Wat zijn sluitingsmaterialen?

Als we het hebben over sluitingsmaterialen kun je denken aan tyraps, krimpkous, drilbinders, klittenband en spiraalband. Dit kan gebruikt worden bij verschillende situaties, bijvoorbeeld: het bundelen van materialen, het organiseren van kabels, het bevestigen van producten en bijvoorbeeld het samenbundelen van draden. Tyraps, ook wel tie-wraps of tie-rips genoemd, worden gebruikt om objecten vast te maken, te bundelen of het markeren hiervan. Kijk op https://www.kortpack.nl/nl/sluitingsmaterialen/tyraps voor de verkrijgbare tyraps. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Neem dan contact op.

Wat is krimpkous?

Krimpkous wordt gemaakt van polymeer en is een soort holle slang wat zich ook kenmerkt aan de flexibiliteit, dun materiaal en cilindervorm. Het is hol en door het gebruik van warmte krimpt het. Dit wordt ook wel warmtekrimp genoemd. Het wordt toegepast voor verschillende doelen, bijvoorbeeld het repareren en bundelen van kabels maar ook het isoleren bijvoorbeeld. Doordat het wordt geïsoleerd is er minder kans op bijvoorbeeld kortsluiting waardoor de toepassing minder kans geeft op bijvoorbeeld kortsluiting.

Waar gebruik je drilbinders voor?

Drilbinders, ook wel wire ties, draadbinders of snelstroppers genoemd bestaat uit een set korte metalen met daaromheen PVC. Je kunt het toepassen voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld het bundelen van kabels maar ook voor het sluiten van een zak. Wist je dat je het ook kunt gebruiken om een vloer mee vast te zetten? Je kunt het ook gebruiken voor het bevestigen van hekwerken? Je hebt ook verschillende soorten drilbinders, waaronder verkoperde drilbinders en drilbinders verzinkt. Je kunt het dus zelf thuis gebruiken maar het wordt ook industrieel gebruikt.

Toepassing van klittenband

Klittenband wordt ook wel velcro genoemd en je zult het vast wel kennen van een paar schoenen die je ooit gedragen hebt (of misschien nog steeds wel draagt): het is een sluiting die makkelijk los te trekken is van de kleefruimte. Niet alleen bij schoenen zie je het terug maar ook bij andere kledingstukken zoals jassen en tassen komt het voor. Je kunt het ook gebruiken om bijvoorbeeld draden en snoeren bij elkaar te houden. Het is dus een veelzijdig materiaal dat je voor verschillende toepassingen kunt gebruiken. Wist je dat het klittenband is afgeleid van een plant?

Hoe gebruik je spiraalband?

Spiraalband, spirap of spiral belt: is een soort kabelslang dat er o.a. voor zorgt dat je kabels erin kunt verwerken waardoor je bij een overschot aan kabels de ordening behoudt. Je kunt het in de spiraalband houden of het eruit laten komen wanneer je het gaat gebruiken. dit is natuurlijk enorm fijn voor je werkplek en zit je straks niet met allemaal kabels die door elkaar zijn geraakt. Zo zie jij het bos door de bomen nog wél en kun je vlotter werken of bijvoorbeeld verplaatsen. Bovendien raak je de kabels ook niet meer kwijt en hoef je niet meer te zoeken. Je hebt dus alles op één plek.
 

Terug naar overzicht

Badkamertegelsite zorgt ervoor dat u goed ingelicht bent over de verschillende soorten tegels op de markt. Zodat u aan de hand van deze informatie een wijs besluit kunt nemen over welke tegel bij u in de badkamer komt te liggen.

Voor al uw vragen
Karel van Eijk info@badkamertegelsite.nl
Contactformulier