Array ( [0] => artikelen [1] => zo-blijft-het-lekker-koel-in-hui ) Zo blijft het lekker koel in huis
Zo blijft het lekker koel in huis

Zo blijft het lekker koel in huis

Wanneer het buiten warmer wordt, voelen we dit ook in ons eigen huis. De zon is een natuurlijke warmtebron die je liever buiten houdt in de zomer. Dit doe je bijvoorbeeld met zonnewering. Er zijn ook andere manieren om je huis lekker koel te houden, en die vind je hier. 

Zorg voor een goede isolatie en zonwering

Bij een goede isolatie denk je misschien alleen en het buiten houden van de kou, maar dit werkt ook andersom. Isolatie houdt in dat je je ramen en deuren goed afdicht en dat je voldoende isolatiemateriaal gebruikt. Als je huis goed geïsoleerd is, voorkom je dat de warme lucht van buiten naar binnen komt. Ook is het belangrijk om de lucht in de kamers zo veel mogelijk te ventileren. Dit houdt in dat je ramen en deuren regelmatig open zet, zodat er verse lucht binnen kan komen. Wanneer je kamer gevuld is met verse lucht, hou je hem lekker fris en koel. Dit in combinatie met goede zonwering of verduisterende gordijnen zorgt ervoor dat je woning koel en fris blijft.

Kies de juiste verlichting en elektrische screens

Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste verlichting in huis te hebben. Je staat er niet zo snel bij stil, maar verlichting is een bron van warmte. Gebruik zo min mogelijk warm licht, want dat verwarmt je huis. Kies bijvoorbeeld voor LED-verlichting of spaarlampen. Ook zonwering of gordijnen kunnen helpen om de warmte buiten te houden. Een andere optie is het gebruiken van elektrische screens. Dit type zonwering gaat automatisch naar beneden wanneer de zon naar binnen schijnt. Je zit deze screens vaak bij kantoor- en schoolgebouwen, zodat het personeel hier zelf niet over na hoeft te denken. Voor een woning is dit ook ideaal, omdat de zonwering al naar beneden gaat voor je woning helemaal opgewarmd is. 

Ga voor voldoende ruimte in je woning

Het is ook belangrijk om je huis leeg en ruim te houden. Als je huis vol staat met meubels, kleding en andere spullen, dan zal de warmte niet goed kunnen circuleren. Zorg er dus voor dat je huis zo leeg mogelijk is, zodat de lucht makkelijk kan circuleren. Je doet er goed aan om bepaalde meubels in de zomermaanden even ergens anders neer te zetten. Door de kamer ruim te houden blijft deze niet alleen koeler, het geeft ook een vrijer gevoel. Dit gevoel zorgt er voor dat je het niet zo snel benauwd en warm krijgt. Het is dus zowel een psychologisch als een praktische tip om je woonkamer in de zomer wat leger te houden. Een leeg en goed geïsoleerd huis met verduisterende zonwering blijft in de zomer lekker koel, en in de winter juist goed warm. Dat is dus een win-win!


 

Terug naar overzicht

Badkamertegelsite zorgt ervoor dat u goed ingelicht bent over de verschillende soorten tegels op de markt. Zodat u aan de hand van deze informatie een wijs besluit kunt nemen over welke tegel bij u in de badkamer komt te liggen.

Voor al uw vragen
Karel van Eijk info@badkamertegelsite.nl
Contactformulier